NU OPEN!

ONS PROJECT

Aspen is een unieke indoor sneeuwbaan van 12.000m² en biedt sneeuwsporters een duurzame sportfaciliteit het hele jaar door.

Het opzet is heel uitdrukkelijk zoveel mogelijk mensen de kans geven om te proeven van de sneeuwsport.

Aspen is de referentie voor indoor sneeuwsport, door in te zetten op recreatie, educatie en competitie, een uitmuntende service en een unieke beleving voor alle bezoekers.

ONS PROJECT

Eeuwige Sneeuw

01.

Afbraak oude piste

De gekleurde borstelbaan was een vaste waarde in regio Antwerpen. Na 30 jaar werd de alom bekende piste met de grond gelijk gemaakt en maakt deze plaats voor een uniek project.

02.

Funderingen en staalbouw

Op minder dan een jaar tijd wordt van nul af een gloednieuw sneeuwcomplex opgebouwd. Dat vraagt expertise en toewijding, dag in dag uit.

03.

Winddicht en binnenafwerking

Wanneer de constructie af is, wordt de piste winddicht gemaakt, zodat alle vriesleidingen kunnen gelegd worden en de eerste sneeuw kan aangemaakt worden.

04.

Eeuwige sneeuw

Vanaf september wordt de eerste sneeuw geproduceerd. Tegen november 2017 zal de sneeuwlaag minstens 60 cm dik zijn. En dat 365 dagen per jaar.

INDRUKWEKKENDE CIJFERS

Wat ooit de grootste stellingconstructie van Europa was wordt nu opnieuw omgebouwd naar een uniek sneeuwcomplex dat de trend zal zetten voor de komende decennia. Pas op voor lawinegevaar en laat je vooral niet achterover blazen door deze cijfers.

1.500.000 kilogram staal

48 meter hoge constructie

6.000 m³ (4.000 vrachtwagens) sneeuw

72 kilometer koelleidingen

0
Dagen perfecte sneeuw
0
m
Lange piste
0
m
Vrije hoogte
Image
WARME CHOCOMELK DRINK JE HIER
60 CM VERSE SNEEUW
15 METER VRIJE HOOGTE
SNEEUWPRET VOOR JONG & OUD
240 METER HEMELSE AFDALING
BREDE OVERSPANNING DANKZIJ UNIEKE GEWELVEN