LESSEN

Lessen

ASP SKI- & SNOWBOARDSCHOOL

De ASP ski- en snowboardschool staat al jaren garant voor professionele begeleiding op maat van elke skiër of snowboarder. Jong of oud, ervaren of niet, onze getalenteerde monitoren helpen je met veel plezier je eerste sneeuwervaring op te doen of verder je techniek bij te schaven.

RESERVATIE VAN LESSEN VANAF 1 SEPTEMBER

INITIATIELES

Om een eerste keer kennis te maken met sneeuwsport kan je een initiatieles volgen. In een twee uur durende les word je even ondergedompeld in de wondere wereld van wintersport. Hierin leer je alles wat je moet leren om een eerste keer op de piste te kunnen staan: je leert je ski- of snowboardschoenen aandoen, een lift nemen en veilig en comfortabel de piste afglijden.

Na afloop kan je dan kiezen hoe je je sneeuwcarrière zal verder zetten: via een groepsles of een privéles.

Initiatielessen worden zowel voor kinderen (vanaf 6 jaar) als voor volwassenen gegeven.

 • Details

  • Initiatieles van 2u; waarvan 1,5 uur op de piste.
  • Alleen voor absolute beginners.
  • Op zaterdagvoormiddag en dinsdagavond, op vaste tijdstippen.
  • In groepen van min. 6, max. 12 deelnemers.
  • Aan elke beginnerscyclus gaat een initiatieles vooraf. Voor kids -6 jaar geldt de pagadderles.

Enkel voor absolute beginners! 😉

GROEPSLESSEN

Wil je je bijscholen voor je de bergen intrekt of heb je nog nooit op de latten gestaan? Volg dan les bij Aspen. De allerbeste monitoren leren je de kneepjes van het vak.

Elke les duurt telkens 1u30min en wordt gegeven in reeksen van 5 lessen, gespreid over 5 weken. Voor de overgang tussen de verschillende groepen begeleiden de monitoren je met het beste advies.

 • Details

  • Worden onderverdeeld in 3 categorieën: groen, blauw, rood.
  • Volgen een kalender met startweken, opgesteld in functie van sneeuwvakanties.
  • De verschillende groepen starten op verschillende dagen. In het opstellen van kalender per categorie houden we rekening met alternatieve startdagen.
  • Een lessenreeks kan definitief worden bevestigd als 6 deelnemers hebben ingeschreven.

 • Kinderen (t.e.m. 12j)
 • Volwassenen (+12j)

CATEGORIEËN

NIVEAU: GROEN

Aansluitend op je initiatieles start je hier met de eerste echte groepsles. Hier groeit skiën of snowboarden uit tot een echte passie. Tijdens deze lessen leer je je eerste bochten nemen. Zelfstandig en veilig een groene helling nemen is het einddoel. Na deze lessenreeks ben je klaargestoomd om in het volgende niveau (blauw) in te schrijven.

NIVEAU: BLAUW

Heb je al een week wintersport achter de rug? Dan is dit dé groepsles voor jou! Hier evolueren je ploegbochten naar een elementaire beweging. Verschillende technieken, van glijden tot draaien, worden hier toegelicht en aangeleerd. Het vlot nemen van een blauwe piste is het einddoel van deze reeks.

NIVEAU: ROOD

Ben jij al lang niet meer bang voor liften en neem je bochten alsof het niets is? Rood is jouw kleur! Hier word je klaargestoomd voor het echte werk, De elementaire bochten maken plaats voor parallel skiën en je techniek wordt verder aangescherpt. Voor veel sneeuwsporters begint hier pas de échte fun!

ENKEL VOOR ABSOLUTE BEGINNERS! ENKEL VOOR ABSOLUTE BEGINNERS!

PRIVÉLES

Wil je je techniek verbeteren, je angst overwinnen of op korte tijd leren skiën of snowboarden? Volg dan privéles bij een van onze getalenteerde monitoren en geniet van een individuele begeleiding op maat.

Zowel de absolute beginner als de expert kunnen via privélessen aan hun trekken komen. Elke les duurt één of twee uur en maximum 4 sneeuwsporters worden toegelaten per les. Kies zelf je leraar en boek vanaf 1 september hier je privéles!

 • Details

  • Per privéles kunnen maximum 4 personen deelnemen, tenzij het om leden van 1 gezin gaat (maar met een absoluut maximum van 6 personen).
  • Deelnemers aan dezelfde les(sen) dienen ongeveer hetzelfde niveau te hebben.

PAGADDERLES

Met deze instapklasjes leren de allerkleinsten voor de eerste keer kennis maken met de sneeuw. Kinderen tot en met vijf jaar, vanaf schoenmaat 24 kunnen hier hun hart ophalen. Een uur sneeuwpret gegarandeerd, waarvan minimum 30 minuten op de latten.